Café Melange - Eljött a terepfutás ideje!

Szerző: CoffeeRUN Momma


Nagyon vártuk már ezt a szombatot, mert ma reggel debütált az első Café Melange közösségi futásunk. 

Az eső ütemes kopogására keltem, és az első dolgom az volt hogy félkómásan odabattyogtam az ablakhoz, hogy meggyőződjek róla, hogy tényleg esik-e vagy csak a hallucinálok. Esett. Elmormoltam egy halk fohászt az Égieknek, hogy légyszi-légyszi csak egy órácskára zárjátok el fent az öntöztetőrendszert, de sajnos imám süket fülekre talált. Elindultam a találkozópont felé kocsival, és a Szépvölgyi úton felfelé haladva futókat pillantottam meg. Szépen libasorba kocogtak felfelé. Gombóc lett a torkomban, mert tudtam, hogy Ők a Melange miatt jönnek, dacolva az időjárással. Elképesztően boldog voltam :) 
Felértem a Fenyőgyöngyéhez, ahol több autó parkolt már. Rám vártam, a "kávés" futásra :)
Miután megérkezett mindenki, elindultunk a kéken az Árpád Kilátó felé.





Az eső ellenére nagyon jól futható volt ez a szakasz, és egy rövid pihenő után szaladtunk is tovább a kék jelzésen az Oroszlán-szikla felé. Itt természetesen megálltunk egy pillanatra, egy fotó erejéig. Megvakartuk az Ori sörényét, majd folytattuk az utunkat a Határ-nyereghez.

Egészen eddig a fák takarásában futottunk, és abszolút nem volt zavaró, hogy esik. Finom eső illatban úszott az egész erdő. Elképesztően intenzív zöld színben pompázott az aljnövényzet és a lombkoronák. Szemmel láthatóan felfrissült a természet.

A legérdekesebb része a futásnak ezután következett. A Határ-nyereg - Virágos nyereg közötti út, - a sárga körön - , teljesen a nyílt terepen visz végig. A eső megtette a hatását, és rendesen feláztatta a földet. Óvatosan kellett egyes részeken futni, ha nem akartunk 10 pontos talajgyakorlatot bemutatni. Egy-két flikk-flakk azért becsúszott, de mindenki épségben megérkezett a Virágos-Nyereghez. 
Onnan kb. 3 km-t futottunk a szintúton, és a sorompónál szépen lecsorogtunk, vissza a Fenyőgyöngyéhez. Volt aki a betonúton csapatta lefelé, de volt aki inkább a terepet választotta.
Egy gyors nyújtás után szét is rebbentünk, mert mindenünk csurom víz volt.

Köszönjük Mindenkinek, aki velünk tartott, hogy ebben a nem éppen ideális futóidőben is eljött az eseményünkre.

Reméljük a következő Café Melange-on is találkozunk veletek, és még sok terepre vágyó futóval.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Salomon Szentendre Trail - Road to the unspeakable path

CoffeeRunnerek a Zuppa Trail-en

A futás és Én - Juhász Attika története