DYNAFIT ALPINE PRO WOMEN, egy cipő, ami igazán terepre termett

Szerző: CoffeeRUN Momma

Nagyon jó kezdeményezésbe futottam bele pár héttel ezelőtt. Az Alpinrun multisportbolt cipőtesztelésre invitálta a terepfutókat. 
A Dynafit márka futócipőit eddig nem ismertem és nagyon örültem, hogy lehetőségem volt kipróbálni.

Nem tudom, hogy Ti jártatok-e már az Alpinrun üzletében, de Én nagyon elámultam, amikor megláttam, hogy milyen csodavilág bújik meg a narancssárga vasajtó mögött.  A hatalmas belsőtér egy komplett falmászó csarnokot rejt. Gyerekek és felnőttek másztak, lógtak mindenfelé. Elképesztő hely.

Miután felocsúdtam az első meglepetésből, jobbra fordultam és beléptem a futóboltba.
Egy hatalmas zsákban sorakoztak méret szerint a tesztelésre váró cipők. Álmaimban ilyen a terepmikulás batyuja. Egy ultrás, vastagabb talpú és egy könnyebb darab között vacilláltam, majd végül a 300 grammos, közép- és hosszútávra tervezett Alpine Pro modellre esett a választásom. (Drop: 8 mm)


Az első benyomásom az volt, amikor felvettem, hogy nagyon jól tartja a lábamat. A gyors-fűzőt kifejezetten szeretem és örültem, hogy ennél a modellnél is ezt a megoldást alkalmazták a tervezők.
Miután meghúztam, a fűző kilógó részét könnyedén be tudtam bújtatni a lábfejnél kialakított, kamásliszerű rugalmas de mégis stabil anyag alá. A lábfejem és a cipő egy egységet alkotott. 

Elég esős volt az időjárás azon a héten, amikor felvittem a hegyre ezt a kis szépséget. 

Nagyon elemében volt a kicsike a felázott talajon. Könnyedén mélyesztette bele a fogacskáit a puha erdei talajba és a csúszós kövekkel és gyökerekkel megbolondított szakaszokon is nagyon jól vette az akadályt.

Érdekes, hogy amennyire határozottan simult a lábfejemre, pont annyira rugalmasan követte a mozgásomat. Nem éreztem kalodában lábamat. Szépen alkalmazkodott amikor felfelé rugóztam az emelkedőkön és segítségemre volt amikor megindultam a lejtőn. 

Nehéz szívvel adtam vittem vissza, miután a tesztidőszak lejárt, mert nagyon jól összenőttünk ezalatt a pár nap alatt is. Prémium minőség, nem vitás.


Szeptember 7 és 14 között megint lesz lehetőség cipőtesztre, és szerintem kár lenne kihagynotok!
Nincs más teendőtök, mint bemenni a boltba, kiválasztani a cipőt és 20.000 Ft letéti díj ellenében egy egész napon át gyűrhetitek a hegyen. Természetesen tiszta és ép állapotban kell visszaszolgáltatni a tesztalanyt. 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Salomon Szentendre Trail - Road to the unspeakable path

CoffeeRunnerek a Zuppa Trail-en

A futás és Én - Juhász Attika története