HAPPY NEW TRAIL 2020 - élménybeszámoló

Szerző: Vida Gábor

A múlt héten, a track alapján már lefutottam a Happy New Trail útvonalát (írtam is róla), ami a mérésem szerint nem volt 13 km, 12 is alig. Mivel az időjárás pont olyan volt, mint a tesztnél, így Újév napján csak az ért meglepetésként, hogy az Árpád kilátónál, a Fenyőgyöngye előtt, és a Virágos-nyeregnél is kisebb ívek voltak jelölve, így 500 méterrel még kevesebbet futottunk. 
A mezőny jelenléte volt még különbség, de ezen nem lepődtem meg.😏





A start után, a szűk, sziklás lejtő előtt megelőztem a tömeg sűrűjét, és a Látó-hegyig tapadtam a 10-15 fős élbolyra. Utána már az a boly sem volt annyira egyben, csak pár futót láttam magam előtt, a többiek nagyon elhúztak. A szintúton úgy éreztem, hátrafelé haladok, nehezen ment a futás, elégedetlen voltam magammal egészen addig, amíg le nem olvastam, hogy 4:36-os tempóval megyünk - az előttem és a mögöttem futók is. A Vihar-hegy előtt a balkanyarnál két futótárs elbizonytalanodott, hogy nem a sorompó felé kellett volna-e mennünk, (a track szerint igen), de mindenki erre futott előttük is. Itt megelőztem őket, és a meredeken felfelé gyalogolva az energiapótlás mellett telefonos segítségre is volt időm: jó helyen vagyunk. OK. 

A Vihar és a HHH között lefelé vicces volt az út, mert nem csak a napsütés olvasztotta meg a fagyott felszínt, hanem tucatnyi futó is dagasztotta a sarat előttem. Ez milyen lehetett a 100+ helyen futóknak! Szeretem, és jól ismerem ezt a részt, leszáguldva a sáron sikerült is előznöm egyet. A következőt, egy kifulladt kissrácot pedig a Guckler Károly kilátónál hagytam le. 



Innen már csak lefelé kellett rohanni a sziklákon ugrálva. Sikerült megúszni esés nélkül még azt is, amikor ballal belerúgtam egy kiálló kőbe. A végén belesétáltam a meredek emelkedőbe, de az így is annyira kivette belőlem az erőt, hogy a HHH-n megelőzött gyerek a cél előtt 50 méterrel visszavette a helyét. Esélyem nem volt már rákapcsolni, 3 másodpercet vert rám. Szép teljesítmény!

Így is 16. lettem, (14. a férfiak közt), és a tervezett 5 helyett 10 percet faragtam le a tesztfutás idejéből, igaz az 500 méter mínusszal ez inkább 7-8 perc javulásnak felelne meg.

Tetszett ez a verseny, nagyszerű útvonalon haladtunk, szép az érem, jól esett a tea és a pogácsa a célban. Köszönet a szervezőknek és az önkénteseknek, hogy összehozták ezt nekünk. Boldog Új Évet!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Salomon Szentendre Trail - Road to the unspeakable path

CoffeeRunnerek a Zuppa Trail-en

A futás és Én - Juhász Attika története